Publieco - Tampografia

Tampografia

Tampografia | Publieco

En el món dels regals publicitaris econòmics, la tampografia és una de les tècniques d’estampació més utilitzades i sens dubte més populars de la indústria. Una tècnica relativament jove, i ideal per utilitzar en els teus regals publicitaris.

Aquesta tècnica pot imprimir amb precisió i delicadesa petits caràcters, traços fins, entre d’altres, la seva qualitat fins i tot en superfícies còncaves, i el seu baix cost, són les seves particularitats.

Encara que és possible de fer en objectes més grans com frisbees estampats a dos colors també és utilitzada sobretot per a objectes petits com ara són les tasses, clauers personalitzats, encenedors, ulleres, bolígrafs personalitzats, i molts articles més.

El mètode consisteix a posar tinta al clixé (que està gravat en una placa d’acer), el qual és escombrat pel recle (fleix d’acer molt fi) que treu la tinta sobrant, deixant només tinta dins del gravat al buit del clixé.

El tampó, que generalment està fabricat amb silicona, descendeix sobre el clixé recollint la tinta que queda en el gravat, per després aplicar-la sobre l’objecte a estampar.

Sens dubte, la tampografia a més de ser econòmica, és molt útil per estampar sobre objectes petits, sense importar les seves dimensions. La seva tècnica fa que la impressió sigui altament fidel al disseny; la tinta, a més és duradora, sense que això impliqui llargues jornades d’assecament. No obstant això, en materials com el metall, no és tan duradora, i si el pressupost ho permet, es canvia la tampografia pel gravat en làser.

Publieco - Tampografia

En el vídeo que trobaràs més avall, podràs veure tot el procés, des que es fan els clixés, fins que s’estampa en l’article final.

Si vols saber si és la tècnica ideal pels articles que vols adquirir, posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem, oferint-te la tècnica d’estampació més adient.

Pots veure el procés aquí