Publieco - Serigrafia

Serigrafia

La serigrafia consisteix en la transferència de la tinta a través d’una malla. Aquesta deixa passar la tinta només per on s’ha plasmat la il·lustració gràfica. La resta de malla, queda tapada per una emulsió, que no deixa passar la tinta.

Per cada color que vulguem estampar, haurem de tenir una pantalla diferent.

Existeixen diferents tipus de serigrafia. A Publieco utilitzem la serigrafia manual i la serigrafia circular, explicades a continuació.

Serigrafia Manual

Serigrafia Manual | PubliecoAquesta tècnica és la més clàssica, la que s’ha utilitzat des de l’inici de la serigrafia.

El procediment, consisteix en col·locar la peça que es vulgui marcar en una base prèviament encolada, a continuació es col·loca la pantalla ja emulsionada i amb el disseny gravat, assegurant-nos que esta totalment llisa, sense arrugues.

Tot seguit ja es pot posar tinta a sobre, i manualment amb una espàtula s’expandeix aplicant certa pressió per tota la superfície del dibuix, aquesta acció es fa dues o tres vegades, depenent del color de base i del color del marcatge.

Un cop finalitzat aquest procés, ja es pot aixecar la pantalla, i treure la peça, per passar-la pel túnel d’assecat.

Normalment amb aquesta tècnica, marquem samarretes de cotó o tècniques, dessuadores i altres peces de roba similars, tot i que també la utilitzem per serigrafiar motxilles, bosses, i altres productes tèxtils.

Serigrafia Automàtica circular

Serigrafia Automàtica circular | Publieco
Amb aquesta tècnica de serigrafia, fem feines amb tiratges molt grans, com ara 2000 samarretes, 1000 bosses…

El funcionament es el mateix que la serigrafia manual, la diferencia, és que aquí només ens hem de preocupar de col·locar bé la peça, que no tingui arrugues, i que estigui recte i ben centrada, un cop col·locada la peça a marcar, accionem amb un pedal la màquina.

Ella sola baixa la pantalla i passa la espàtula amb la pressió idònia, un cop estampada, la maquina gira, i estampa la següent peça, la intervenció humana en aquest procés, és col·locar la peça per estampar, i un cop estampada, treure-la i passar-la pel túnel d’assecat.