Publieco - Consells per la teva roba

Consells per a la teva roba

Hora de posar rentadora
Consells per rentar les vostres samarretes

A PubliEco us donarem uns consells de com rentar samarretes estampades perquè durin molt més temps.

Donarem la volta a la samarreta

Renta la samarreta del revés. Això ajuda a protegir el nostre dibuix. Si la rentes del revés, evitaràs molt l’erosió de l’estampada de la samarreta.

Mantingues-la del revés, també a la planxa. I… Mai planxeu directament l’estampat de la samarreta! doncs… et quedaràs de pedra amb el resultat!

Compte amb les temperatures i la calor
Rentar en fred o per sota de 30º

Tant per les samarretes estampades mitjançant serigrafia com les fetes per transfer, heu de saber que la forma que tenim de fer perquè la tinta es quedi impresa a la samarreta és la calor. Així que tenir en compte que per aquesta mateixa raó la tinta aniria desapareixent a poc a poc si donéssim calor a la nostra samarreta.

Les samarretes no són qualsevol peça, tenen un procés especial que comença per l’elecció del model, del disseny i finalment l’estampació de la samarreta. Un cop les tenim i els agafem estima, volem que durin al nostre armari i que estiguin bé el màxim temps possible.

Si tens en compte aquests senzills consells de rentat i planxat pots fer que la teva samarreta duri molt més temps, tenint cura de l’estampat que tant t’agrada.

Publieco - Consells per conservar les samarretes estampadas - Planxat

Separa les samarretes de “rentar a mà” de les de “a màquina”

Aquest pas és super important, ja que és clau escollir el procés de rentat adequat a cada samarreta i teixit. Normalment a l’etiqueta del fabricant de la samarreta, vénen detallades les instruccions de rentat mitjançant símbols, aquí podràs veure si la samarreta és adequada per rentar-se a màquina o no.

Sobretot, en el cas de samarretes 100% cotó, cal tenir especial cura en el rentat. A més, has de tenir en compte l’estampat de la teva samarreta. Renteu la samarreta del revés.
Si la rentes del revés, evitaràs molt l’erosió de l’estampada de la samarreta.

Si és possible que sigui rentat a màquina o haurà de ser a mà o, en tot cas, a màquina a una temperatura freda amb l’objectiu de mantenir els colors i estampat en bon estat.

Per exemple, les samarretes personalitzades amb vinil tèxtil, se solen rentar a mà per aquesta raó.

El millor és rentar totes les samarretes a mà

T’assegures un menor desgast de l’estampat de la samarreta, però si et fa molta mandra, pots rentar, les que ho permetin, a la rentadora amb aigua molt freda en un rentat curt.
Important: Per mantenir en bon estat les teves samarretes blanques, res d’assecadores i amb les planxes també heu de vigilar la temperatura i al seu lloc estendre-la ben estirada. Recomanem planxar posar una temperatura baixa i posar un drap sobre l’estampació.

Separa les teves samarretes per colors

S’aconsella abans, separar les samarretes per colors. El que sembla una tasca senzilla, ens pot complicar l’existència per la quantitat d’estampats i colors diferents. Agrupar pot ser una mica incordi quan tenim una bugada gran. El millor, no angoixar-se, i començar separant per colors clars i foscos.

El cotó de tota la vida

El cotó és un teixit que ens agrada a tots, és un teixit còmode, versàtil que es fa servir en tot tipus de roba, pantalons, vestits, mitjons, i roba interior.
El cotó 100% és un dels teixits que millor valorem, perquè manté molt bé els colors i pots rentar-ho moltes vegades. Fa que sigui un dels teixits més fàcils de cuidar.

Segueix les recomanacions

Seguir les recomanacions del fabricant sobre el rentat de cada peça i l’assecat, amb les especificacions sobre les temperatures de l’aigua ajudarà a conservar millor les samarretes. I sempre les tindràs com el primer dia.

Publieco - Blog - Com rentar samarretes estampades